Kaj pomeni KOOKIDI?

Igra ku-ku je ena najpomembnejših, najzabavnejših in najpogostejših iger, ki se jih starši igramo z otroki. Preko nje otrok razvija koncept stalnosti predmeta (da predmet ali oseba ne izgine za vedno, ampak se le skrije), ki je temelj za zaupanje svetu – za zaupanje, da bo ljubljena oseba vedno prišla nazaj. Od tu izvira prvi del imena – Koo (prebere se ku).

Drugi del – kidi – pa pomeni otrok, kar na osrednje mesto postavlja naše vsebin – otroke – in tiste, ki zanje skrbijo – vas, starše.

Kdo ustvarja pod imenom Kookidi?

Pod imenom Kookidi ustvarjamo Sandra, Urška, Urban, Barbara in Manca. Skupaj z mnogimi strokovnjaki načrtujemo in izdelujemo pakete, ki so mnogo več kot samo igrače! Vsak ima mnogo izkušenj na svojem področju, zelo močno pa so na nas vplivali najbogatejši nazivi – biti mami ali očka

Koncept naročniških paketov za malčke in njihove starše smo izjemno uspešno in inovativno nadgradili s konceptom manj je več in tisto zares smiselno in kvalitetno – z lokalno izdelavo v Sloveniji in uporabo naravnih materialov. Z mislijo na to, da je starševstvo lahko zahtevno (iz izkušenj :)), smo pripravili naročniške pakete, ki olajšajo starševstvo, izbiro igrač in kot vodiči vodijo celo družino na potovanju odraščanja!

Tudi vam lahko naše delo pomaga na tej poti.

O USTANOVITELJICI

Sem Manca. V svojem življenju sem doživela dva “velika poka”. Enega dobesedno, ko sem se leta 2019 ponesrečila in me je to pripeljalo do raziskovanja človekovega bistva, kako graditi odnos, od kod izhajajo naši vzorci in kako jih prekinjati. Drugi “pok” pa je bil, ko sem postala mamica, in je to, milorečeno, postavilo svet na glavo – spet!
Sin nikoli ni veliko opazil igrač (in sem se vedno obremenjevala, zakaj se ne igra kot ostali). Opazil jih je le, če sem mu ponudila tiste prave zanj in na pravi način. Poglobila sem znanje o tem, kakšna igra je značilna za določeno starost otroka, kaj pričakovati in – ena glavnih stvari – kako pripraviti otroku kakovostno okolje za razvoj možgančkov, samostojnost in pozitivno samopodobo.

Skupaj z ekipo tudi vam stojimo ob strani, ko odkrivate, kako sebe in otroka podpreti na skupni poti odraščanja!

SODELUJOČI STROKOVNJAKI

VELIKO VEČ KOT SAMO IGRAČE?

  • Bolje boste razumeli otrokovo vedenje in zato ustrezno podprli njega in sebe.
  • Pripravili smo tips&tricks za lahkotnejše starševstvo.
  • Namesto vas smo razmislili o igračah in pripomočkih vsakega razvojnega obdobja.
  • Vsebina je pripravljena za uporabo za več mesecev in celo let.
  • Še bolj povezana družina s predlogi za igro in povezovanje.
  • Skrbimo za varovanje okolja z izbiro kar se da naravnih in recikliranih materialov.
  • Narejeno in oblikovano v Sloveniji in Evropi za minimalni ogljični odtis.

Ali so Kookidi igrače varne?

V ekipi Kookidi posvečamo posebno pozornost varnosti najmlajših članov vaše družine. Materiali, sestavni deli in postopki izdelave naših izdelkov so skrbno izbrani in dodelani, tako da naši izdelki ustrezajo Direktivi 2009/48/ES Evropskega parlamenta in sveta o varnosti igrač (The Toy Safety Directive 2009/48/EC) in nosijo oznako CE. Upoštevajte priporočila in opozorila na priloženih karticah. Testiranja izvajamo v laboratoriju, pristojnem za testiranje varnosti igrač (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Prvomajska ulica 1, 2000 Maribor).

330px-Conformité_Européenne_(logo).svg
Updating…
  • V košarici ni izdelkov.