S KOOKIDI NAZAJ K OTROKU IN NAZAJ K SEBI

druzina

MESEČNI SPLETNI KROG ZA STARŠE

V spletnem krogu za starše, ki ga vodiva Sandra Oman in Manca Pavlin, se dotikamo tem, ki so del starševskega dojemanja sebe, otroka in sveta, ki ju povezuje. Odpiramo teme notranjega in zunanjega okolja družin vseh vrst. Ne pozabimo niti na področje tebe, ko nisi (samo) mamica, in tebe, ko nisi (samo) očka ter kako vidva med seboj gradita tisto, za kar nista pričakovala, da bo kdaj treba graditi. 

NAZAJ K OTROKU IN NAZAJ K SEBI je cilj, ki ga lovimo. In če ste že slišali, da je cilj v resnici pot in da ne smemo pozabiti na drobne malenkosti po poti, delamo v Kookidi spletnem krogu za starše ravno to. Pot do cilja delamo lahkotnejšo, prijetnejšo in skupaj s teboj gradimo boljši jutri – zate, za vaju, za vašo družino. Za svet.

Vsak mesec nova tema z 2–3 srečanji.

Obe predavanji v novembru sta BREZPLAČNI.

Novembrska tema:
PRIHAJA NOVO ŽIVLJENJE – KAJ TO POMENI ZA NAŠO DRUŽINO?

Se dojenček res rodi nepopisan list ali to ni povsem tako?

Popoln porod … To sploh obstaja? Je popolnost za vsako družino različna?

Kaj vse vpliva na njegove prenatalne izkušnje?

Kaj lahko v času nosečnosti, med porodom in po njem narediva midva, kot partnerja, da bo naša skupna izkušnja kar se da izpolnjujoča za vse nas?

Ali je smiselno, da potekajo priprave na to obdobje?

Z rojstvom dojenčka se rodita tudi mama in oče. Nista bila tu od prej. Pa tudi, če gre za drugega ali tretjega otroka.
Z rojstvom tega otroka (ponovno) postaneta mama. In oče. Kaj vse se spremeni, ko se poveča družina?

Kaj pa midva, kot partnerja, ljubimca in prijatelja – na kaj je pomembno, da ne pozabimo v vseh teh treh obdobjih in kdaj je po tvojem mnenju to najtežje?

Pa vloga partnerja v predporodnem, porodnem in poporodnem obdobju?

Taka in podobna vprašanja se postavljajo vsem staršem, ki so pozorni na odnos z otrokom in želijo v tem odnosu graditi dobre temelje za otrokovo prihodnost.

17. november ob 10.00 SPLETNI KROG ZA STARŠE TEORIJA S PRAKSO: Gostja Tadeja L. Hoyos, doula, žena in ženska, mamica 3 deklicam in 1 fantku. Po 10 letih poučevanja glasbe se je predala srčnemu poklicu doule, saj ga čuti kot poslanstvo. Svoje poslanstvo zares opravlja z veliko mero srčnosti, strokovnosti in empatije.

Predavanje bo brezplačno preko instagram live-a na profilu @kookidi_global.

24. november ob 10.00 – KJE PA SEM JAZ V TEJ ZGODBI? Doživljanje nosečnosti in poroda je za vsako žensko drugačno. In vsako ima težo. Vsaka porodna, poporodna zgodba šteje in ni nič manj pomembna kot vse ostale. Kako se soočamo z nosečnostjo? Kako smo doživele porod? In kako poporodno obdobje? Tokrat ste vabljene vse nosečke, novopečene in ostale mamice, ki vas ta tema nagovori in bi v varnem krogu drugih srčnih žensk želele podeliti svoje doživljanje ali pa le poslušati zgode drugih, ki so vedno tako navdihujoče.

Prijave za to brezplačno srečanje so na spodnjem obrazcu, da lahko pošljemo povezavo za srečanje. Potekalo bo na platformi zoom in se ne bo snemalo, saj gre za zaupni krog.

Kdo sva Sandra in Manca, ustanoviteljici spletnega kroga za starše?

Sem Sandra Oman, mama, partnerka, montessori pedagoginja in diplomirana slavistka, po poklicu pa tudi gimnazijska maturantka s poklicom plesna vaditeljica. Že od malega me je pot vodila Nazaj k otroku, čeprav sem v življenju počela marsikaj. Pri 30 letih pa sem se s študijem montessori pedagogike in delom kot vzgojiteljica v montessori vrtcu zaljubila v svet skrivnosti otroštva, ki so se vsak dan razkrivale pred mojimi očmi. Z velikim zaupanjem sem vsakodnevno spremljala malčke v skupini 1–3,  kako se v skrbno pripravljenem okolju iz gosenic preobražajo v prelepe metulje. Ko sem leta 2018 sama postala mama, se je na glavo postavil ves moj svet. V veliki meri v pozitivnem smislu, zraven pa se je zatreslo tudi vse tisto teoretično znanje, ki sem ga do takrat nabrala. Kljub izkušnjam in kar nekaj teoretične podlage, moje starševstvo nikakor ni bilo vedno le vzorno, ampak je bilo pogosto tudi zelo naporno, izčrpavajoče, osamljeno in polno občutkov krivde. Želela sem si skupnosti, varnega prostora, kjer bi se (po)čutila slišano in videno v vseh svojih strahovih in skrbeh. In zdaj takšno skupnost ustvarjava z Manco! Moja hčerka, ki je moja največja učiteljica, je prišla v moje življenje med drugim tudi z namenom, da vzljubim samo sebe in da končno znam postaviti sebe kdaj pa kdaj na prvo mesto. K temu je zagotovo  pripomogla tudi moja izgorelost, ko sem z mnogimi vzorci iz preteklosti vedno znala ustreči le drugim, nase pa sem (pre)pogosto pozabila. Zdaj vem: šele ko sem jaz v redu, lahko poskrbim za druge. 
In to si želim tudi zate!

Moja ime je Manca Pavlin. Sem mamica, žena, magistra profesorica razrednega pouka, vaditeljica plavanja za dojenčke in malčke, inštruktorica masaže dojenčka. Lahko bi rekla, da sem doživela v svojem življenju dva “velika poka”. Enega dobesedno, ko sem se ponesrečila in me je to pripeljalo do raziskovanja človekovega bistva, od kod izhajajo naši vzorci, kako graditi odnos in kako prekinjati vzorce, da jih ne prenašamo naprej našim otrokom. Drugi “pok” pa je bil rojstvo mojega sina. Preizkušnja prvih tednov nosečnosti, ko nismo vedeli, ali srček še bije ali ne, tekom čudovite nosečnosti do velikih telesnih in čustvenih porodnih in poporodnih izzivov. Celotna zgodba me je pripeljala do danes – do novega znanja na številnih izobraževanjih, prebrani literaturi o dojenčku, otrocih, vzgoji, partnerstvu in osebni rasti. Vodi me misel: lepo bo gledati, ko moji vnuki ne bodo delali enakih “napak”, ki so jih delali moji stari starši (ker niso mogli od kod vedeti, kar vse vemo zdaj), ker se zdaj JAZ kot starš in kot oseba trudim prekinjati vzorce, ki se vlečejo dobesedno že stoletja v naši družbi.

Ja, draga moja, dragi moj, takšno moč imamo. In lahko jo v svojem življenju izkoristimo tudi na lahkoten način.


Dovoli nama biti s teboj na poti do lahkotnejšega starševstva in še lepšega otroštva!

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.