Kliknite na MARČEVSKE UGODNOSTI in ujemite popust, podarjen paket in dobrodelno akcijo!

SPLOŠNI POGOJI

PODATKI O PODJETJU

Kookidi, spletna prodaja, Manca Pavlin, s. p.

Soška cesta 12 A

5250 Solkan

info@kookidi.com

Matična številka: 9078487000

NAČINI PLAČILA

Stranke imajo možnost plačila s plačilno kartico ali z nakazilom na TRR.

Plačilo s plačilno kartico je izvedeno prek plačilnega sistema Stripe. Sistem med drugim podpira plačilne kartice American Express, Diners, Mastercard in Visa. Vse transakcije potekajo prek varne povezave in vsi podatki so kodirani, tako da ste pri uporabi svoje plačilne kartice maksimalno zaščiteni. Ta način plačila je najenostavnejši in omogoča tudi najhitrejše procesiranje naročila.
Če izberete plačilo po predračunu, boste na elektronski naslov, ki ste nam ga zaupali, dobili predračun s podatki za nakazilo na TRR podjetja. Rok za plačilo predračuna je 5 dni od prejema.

DOSTAVA

Strošek dostave znaša 3,95 € in se avtomatsko doda pred potrditvijo naročila. Viden je tako pri zaključku/potrditvi naročila in na izstavljenem računu. Dostavo za nas opravlja podjetje GLS. Če ste dostavo naročili v večstanovanjski objekt, bo pošiljka dostavljena do vhodnih vrat v večstanovanjski objekt. Rok dostave načeloma znaša 5-7 delovnih dni od potrditve naročila oz. naslednjega delovnega dne po potrditvi naročila. Pri izdelkih, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in vas o tem obvestimo. Osebnega prevzema ne nudimo, kot tudi ne plačila po povzetju. Za zamude dostavnih služb ne odgovarjamo.

VRAČILA

  1. ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico, da brez razloga v 14 dneh od prejema paketa odstopi od spletnega nakupa. Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. 

Za uveljavljanje pravice do odstopa mora potrošnik obvestiti podjetje Kookidi, spletna prodaja, Manca Pavlin, s. p., na elektronski naslov info@kookidi.com ter obvezno priložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo potrošnika poslano pred iztekom odstopnega roka (7 dni) od te pogodbe.

Če potrošnik odstopi od spletnega nakupa, mu podjetje brez odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave od podjetja do potrošnika. Ta čas se lahko podaljša v primeru odsotnosti iz pisarne (dopust, bolezen). Tako povračilo podjetje izvede z nakazilom na potrošnikov TRR. Potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov, razen stroške poštnine vračila na naslov podjetja oziroma stroške, navedene v naslednjem odstavku. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga.

Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. V nasprotnem primeru odstop od pogodbe ni več možen in sredstva ne bodo povrnjena kljub vračilu blaga. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, saj v nasprotnem primeru potrošnik odgovarja za znižanje vrednosti oz. škodo, ki jo s tem povzroči podjetju.

  1. STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila in če ni nikjer zapisano, da se vzorec ali model lahko razlikuje od izdelka.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko stvarno napako uveljavlja v obdobju do dveh mesecev, odkar je bila napaka odkrita, podjetje pa se mora na zahtevek potrošnika odzvati v osmih dneh od prejema zahtevka. Ta naj bo poslan na elektronski naslov info@kookidi.com, priložena naj bo tudi kopija računa. Potrošnik lahko od podjetja zahteva vračilo kupnine, vračilo kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo za nov izdelek ali popravilo.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

KODE ZA POPUST

Vsi popusti (akcije, kode na letakih, dogodkih, kode posameznikov, vplivnežev …) veljajo na 1 (en) nakup. V primeru naročnine veljajo za 1. (prvi) paket, razen če ni izrecno navedeno drugače.

NAROČNINA

Cena naročnine se razlikuje od cene enkratnega nakupa paketa. V primeru, da kupec izbere naročnino, se zaveže za nakup najmanj 3 paketov. V kolikor stranka prekine naročnino predčasno, je dolžna poravnati razliko v plačani ceni predhodno prejetih paketov in trenutno aktualno ceno enkratnega nakupa dotičnega paketa.  

CELOLETNA NAROČNINA NA 1. SKLOP (POSTAJAM MOJSTER ZA (SKORAJ) VSE): V primeru enkratnega plačila 6 paketov je cena še ugodnejša. Naročnino lahko v tem primeru prekinete tako, da nam pišete na info@kookidi.com in prenehamo s pošiljanjem paketov. Vračilo denarja v primeru celoletne naročnine ni možno.

Pridržujemo si pravico do občasnih manjših sprememb v posameznih produktih, do katerih pride zaradi:

a) izboljšanja produkta glede na povratne informacije dosedanjih uporabnikov,

b) nedobavljivega do sedaj uporabljenega blaga,

c) procesa optimiziranja uporabe čim bolj naravnih materialov.

V tem primeru lahko izdelki v nekaterih primerih malenkostno odstopajo od fotografij na spletni strani, socialnih omrežjih ali drugih kanalih.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.

Naroči se na Kookidi novosti in pridobi 10 % na prvi nakup!

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najbolj ustrezno izkušnjo, tako da si zapomnimo vaše nastavitve. S klikom na “Sprejmi” se strinjate z uporabo piškotkov.