SPLOŠNI POGOJI

PODATKI O PODJETJU

Kookidi, spletna prodaja, Manca Pavlin, s. p.

Soška cesta 12 A

5250 Solkan

info@kookidi.com

Matična številka: 9078487000

Davčna številka: SI71157034

NAČINI PLAČILA

Stranke imajo možnost plačila s plačilno kartico ali z nakazilom na TRR.

Plačilo s plačilno kartico je izvedeno prek plačilnega sistema Stripe. Sistem med drugim podpira plačilne kartice American Express, Diners, Mastercard in Visa. Vse transakcije potekajo prek varne povezave in vsi podatki so kodirani, tako da ste pri uporabi svoje plačilne kartice maksimalno zaščiteni. Ta način plačila je najenostavnejši in omogoča tudi najhitrejše procesiranje naročila.
Če izberete plačilo po predračunu, boste na elektronski naslov, ki ste nam ga zaupali, dobili predračun s podatki za nakazilo na TRR podjetja. Rok za plačilo predračuna je 5 dni od prejema.

DOSTAVA

Strošek dostave znaša 3,95 € in se avtomatsko doda pred potrditvijo naročila. Viden je tako pri zaključku/potrditvi naročila kot na izstavljenem računu. Dostavo za nas opravlja podjetje GLS. Če ste dostavo naročili v večstanovanjski objekt, bo pošiljka dostavljena do vhodnih vrat v večstanovanjski objekt. Rok dostave načeloma znaša 5-7 delovnih dni od potrditve naročila oz. naslednjega delovnega dne po potrditvi naročila. Pri izdelkih, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in vas o tem obvestimo. Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru na info@kookidi.com. Plačila po povzetju ne nudimo. Za zamude dostavnih služb ne odgovarjamo.

VRAČILA

  1. ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico, da brez razloga v 14 dneh od prejema paketa odstopi od spletnega nakupa. Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. 

Za uveljavljanje pravice do odstopa mora potrošnik obvestiti podjetje Kookidi, spletna prodaja, Manca Pavlin, s. p., na elektronski naslov info@kookidi.com ter obvezno priložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo potrošnika poslano pred iztekom odstopnega roka (7 dni) od te pogodbe.

Če potrošnik odstopi od spletnega nakupa, mu podjetje brez odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave od podjetja do potrošnika. Ta čas se lahko podaljša v primeru odsotnosti iz pisarne (dopust, bolezen). Tako povračilo podjetje izvede z nakazilom na potrošnikov TRR. Potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov, razen stroške poštnine vračila na naslov podjetja oziroma stroške, navedene v naslednjem odstavku. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga.

Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. V nasprotnem primeru odstop od pogodbe ni več možen in sredstva ne bodo povrnjena kljub vračilu blaga. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, saj v nasprotnem primeru potrošnik odgovarja za znižanje vrednosti oz. škodo, ki jo s tem povzroči podjetju.

  1. STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila in če ni nikjer zapisano, da se vzorec ali model lahko razlikuje od izdelka.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko stvarno napako uveljavlja v obdobju do dveh mesecev, odkar je bila napaka odkrita, podjetje pa se mora na zahtevek potrošnika odzvati v osmih dneh od prejema zahtevka. Ta naj bo poslan na elektronski naslov info@kookidi.com, priložena naj bo tudi kopija računa. Potrošnik lahko od podjetja zahteva vračilo kupnine, vračilo kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo za nov izdelek ali popravilo.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

KODE ZA POPUST

Vsi popusti (akcije, kode na letakih, dogodkih, kode posameznikov, vplivnežev …) veljajo na 1 (en) nakup. V primeru naročnine veljajo za 1. (prvi) paket, razen če ni izrecno navedeno drugače.

NAROČNINA

Cena naročnine se razlikuje od cene enkratnega nakupa paketa. Naročnino je potrebno prekiniti najmanj 3 delovne dni pred obnovitvijo (torej najpozneje do 17. dne v mesecu), sicer vračilo denarja za tisti paket ni več možno. Naročnino prekinete z mailom PREKINITEV NAROČNINE na info@kookidi.com.

DVOMESEČNO PLAČEVANJE NAROČNINE: Prvi paket določite sami. Če je vaš otrok star 3 mesece, izberite paket za 3–4 mesece, kliknite NAROČNINA in gumb ZAČNITE NAROČNINO S TEM PAKETOM. To bo prvi paket, ki ga boste dobili. Naslednji paket dobite čez 2 meseca: 10.–15. dan v mesecu bo izvedeno plačilo oziroma dobite predračun za plačilo in paket je poslan takoj, ko je plačilo potrjeno. Izbira mesecev (sodi/lihi) je odvisna od meseca naročila vašega prvega paketa. Če vaš otrok že pred tem dnem v mesecu doseže starost naslednjega paketa, naj vas ne skrbi, saj so vsi paketi skrbno zasnovani tako, da podpirajo razvojne mejnike od tiste starosti naprej. V kolikor bi želeli zamenjati lihi/sodi mesec prejemov, to zapišite v opombe naročila ali na info@kookidi.com.

Prehod iz 1. v 2. sklop je avtomatski, razen pri plačilu 1. sklopa v enem znesku. Pri prehodu iz 1. sklopa v 2. sklop se zaradi še bogatejših in kompleksnejših vsebin in igrač cena na paket poviša za 10 € glede na ceno 1. sklopa. 

V kolikor ste naročnino na 1. sklop plačali v 1 znesku in uveljavljali 15 % popust in brezplačni poštnino na vse pakete, morate naročnino za 2. sklop skleniti ročno (se ne nadaljuje avtomatično), lahko pa uveljavljate popust na 2. sklop, ki ga dobite na letaku v zadnjem paketu v 1. sklopu. Če ga niste prejeli, nam pišite na info@kookidi.com (velja za tiste, ki so naročnino na 1. sklop plačali v enkratnem znesku).

CELOLETNA NAROČNINA NA 1. SKLOP (012 MESECEV) V ENEM ZNESKU: V primeru enkratnega plačila 6 paketov je cena še ugodnejša – 15 % popusta in brezplačna poštnina na vsak paket 1. sklopa. Naročnino lahko v tem primeru prekinete tako, da nam pišete na info@kookidi.com in prenehamo s pošiljanjem paketov. Vračilo denarja v primeru vmesne prekinitve celoletne naročnine ni možno.

CELOLETNA NAROČNINA NA 2. SKLOP (ODKRIVAMO) V ENEM ZNESKU: bo možna, ko bodo razviti vsi paketi 2. sklopa (predvidoma v začetku leta 2024).

 

V primeru nejasnosti nam pišite na info@kookidi.com in z veseljem odgovorimo! 

Pridržujemo si pravico do občasnih manjših sprememb v posameznih produktih ali sestavi paketov, do katerih pride zaradi:

a) izboljšanja produkta glede na povratne informacije dosedanjih uporabnikov,

b) nedobavljivega do sedaj uporabljenega blaga,

c) procesa optimiziranja uporabe čim bolj naravnih materialov.

V tem primeru lahko izdelki v nekaterih primerih malenkostno odstopajo od fotografij na spletni strani, socialnih omrežjih ali drugih kanalih.

Od fotografij lahko odstopajo tudi odtenki lesa, naravne oblike letnic lesa ali drugi vzorci na lesu, ker je les popolnoma naraven, neprepariran in nelakiran oziroma ročno barvan, zato pride do manjših razlik v kosih, ki ne vplivajo na funkcionalnost.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.