Varnostna opozorila

330px-Conformité_Européenne_(logo).svg

V ekipi Kookidi posvečamo posebno pozornost varnosti najmlajših članov vaše družine. Materiali, sestavni deli in postopki izdelave naših izdelkov so skrbno izbrani in dodelani, tako da naše igrače ustrezajo Direktivi 2009/48/ES Evropskega parlamenta in sveta o varnosti igrač (The Toy Safety Directive 2009/48/EC) in nosijo oznako CE. Kookidi igrače in pripomočki nikakor ne smejo ogrožati varnosti ali zdravja uporabnikov ter ostalih oseb ob uporabi. Navedena opozorila in priporočila smo v ekipi Kookidi uskladili z rezultati testiranj v laboratoriju, pristojnem za testiranje varnosti igrač (Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Prvomajska ulica 1, 2000 Maribor).

Poleg tega pri nakupu upoštevajte tudi senzorične, motorične in umske spretnosti ter razvoj otroka, priporočeno starost, največjo dovoljeno obremenitev in potrebne spretnosti za varno uporabo izdelka.

 

OPAZUJEM: 0–2 MESECA 

Natančno upoštevajte navodila in opozorila glede dolžine vrvic in pritrditve mobilov!

GOBBI MOBILE

OPOZORILO! To igračo pritrdite zunaj dosega otroka. Da bi preprečili morebitne poškodbe, ki nastanejo, če se otrok zaplete. Odstranite igračo, ko se otrok začenja postavljati na roke in kolena v plazeči položaj. 

OPOZORILO! Upoštevajte navodila glede dolžine vrvice. V primeru neupoštevanja navodil predstavlja vrvica nevarnost zadavitve.

ČRNO-BELE KAPLJICE

OPOZORILO! To igračo pritrdite zunaj dosega otroka. Da bi preprečili morebitne poškodbe, ki nastanejo, če se otrok zaplete. Odstranite igračo, ko se otrok začenja postavljati na roke in kolena v plazeči položaj. 

OPOZORILO! Tanka vrvica. Upoštevajte navodila glede rezanja vrvice. V primeru neupoštevanja navodil predstavlja vrvica nevarnost, da si jo otrok ovije okrog prsta in tako ustavi pretok krvi.

ZAVEDAM SE SAMEGA SEBE: 3–4 MESECE


OGLEDALO

OPOZORILO! Ogledalo ni igrača. Namestite ga izven dosega otrok.

OPOZORILO! Odstranite zaščitno folijo pred uporabo ogledala in jo zavrzite v ustrezen zabojnik.
 

LAHKO SE PREMIKAM: 5–6 MESECEV


DRUŽINSKI ALBUM

OPOZORILO! Album ni igrača. Uporaba skupaj z odraslo osebo.

VSE SPRETNEJŠI SEM: 9–10 MESECEV


SKRITO OGLEDALO

OPOZORILO! Odstranite zaščitno folijo pred uporabo ogledala in jo zavrzite v ustrezen zabojnik.

ODKRIVAMO GIBANJE: 12+ MESECEV

AVTOBUS

OPOZORILO! Dolga vrvica. Vrvica je namenjena vlečenju igrače po površini tal. V primeru da vrvico odstranite, jo nemudoma odstranite z dosega otroka. Za vlečno vrvico lahko uporabite samo priloženo vrvico.

ODKRIVAMO ČUSTVA: 12+ MESECEV


INTERAKTIVNE KARTE ODKRIVAMO ČUSTVA

OPOZORILO! Sponka ni igrača. Odstranite jo pred uporabo izdelka.
 

ODKRIVAMO JEZIK: 12+ MESECEV


RAZSTAVLJIVA KNJIGA RUTINE: MOJ DAN

OPOZORILO! Dolga vrvica. V primeru da odvežete vrvico, jo nemudoma odstranite z dosega otroka. Uporaba ob prisotnosti odrasle osebe. Knjiga ni igrača. 

ODKRIVAMO KUHANJE: 18+ MESECEV


OPOZORILO!
Izdelki v paketu Odkrivamo kuhanje niso igrače. Uporaba pod nadzorom staršev.

ODKRIVAMO BARVE: 18+ MESECEV


MEDENKE VOŠČENKE

OPOZORILO! Vrečka za voščenke ni igrača. Odstranite jo pred uporabo voščenk.

MAPA: MOJE PRVE UMETNINE

OPOZORILO! Mapa ni igrača. Uporaba ob nadzoru staršev.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.